Sådan graver du ud til kælder

Det kan ofte både være dyrt og besværligt at grave ud til kælder, hvad end der skal graves ud til en eksisterende eller helt ny kælder. Hvis du allerede har en eksisterende kælder, kan det være du gerne vil have et nyt rum, eller det kan være du skal bruge mere opbevaringsplads, og derfor graver ud til en helt ny kælder. Grundene til at grave kælder ud er mange, men man bør overveje hvorfor man graver ud, før man giver sig i kast. Hvis du gerne vil have gode råd, til udgravning af kælder samt tips til hvordan man gør det billigst kan du læse mere på byg og hus.

Hvad du må og ikke må med din kælder

Før du begynder at grave ud til kælder bør du overveje hvad den skal bruges til. Ofte må kælderen ikke bruges til beboelse, da der ikke falder nok lys ind samt der er øget risiko for fugt. Så hvis planen var, at indrette børne- eller ungdomsværelse i kælderen bør du genoverveje. Når det så er sagt kan der være mange andre grunde til at grave ud til kælder, eksempelvis til ophold, opbevaring eller noget helt tredje.

       Det kan ofte være en dyr fornøjelse at grave kælder ud, så det er også vigtigt, at man sætter sig ordenligt ind i omkostninger og brug inden man begynder. Du skal regne med, at prisleje ligger på mellem 8.500 og 17.000 per kvadratmeter. Så det kan hurtigt komme til at koste mellem 340.000 og 680.000 hvis du har en kælder der skal udbygges. Hvis du vil starte på et helt nyt kælderprojekt kan det blive en meget dyrere fornøjelse, og det kan være svært at sige hvad den endelige pris bliver.

        Du kan læse mere om kælderudgravning på det online byggemagasin bygoghus.

Skriv et svar